http://www.dailymotion.com/video/x11g6sn_%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%BB%CE%B5%CF%82_shortfilms
Το απόσπασμα απ' το φέις, μόνον που τώρα... δεν ισχύει το παληό λινκ... οπότε... απλώς τα έβαλα εδώ... !!!
-Και… δε μου λες, Αποστόλη… Ε…πώς θα είμαι; Τι έμαθες εσύ;
-Ε, θα ’σαι… με τη μεγάλη σου στολή… με το σπαθί σου…Το απόσπασμα απ' το φέις, μόνον που τώρα... δεν ισχύει το παληό λινκ... οπότε... απλώς τα έβαλα εδώ... !!!
-Και… δε μου λες, Αποστόλη… Ε…πώς θα είμαι; Τι έμαθες εσύ;
Απάνω σε ένα άλογο, καβάλα.
-Καβάλα.
-Καβάλα.
-Και… δε μου λες; Θα δείχνω; Θα δείχνω;
-Τι να δείχνεις;
-Ε, πώς; Δε θα δείχνω κι εγώ τίποτα, όπως ο Κολοκοτρώνης;
-Δεν ξέρω ακριβώς πώς θα είναι, πάντως θα είναι ωραίο πράγμα…
Ο Βασίλης Λογοθετίδης μεγαλώνει στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτα από το Ζωγράφειο έρχεται στην Αθήνα και αρχίζει την καριέρα του κοντά στη Μ. Κοτοπούλη που διακρίνει αμέσως την κωμική του φλέβα. Oι κωμικοί ρόλοι περιγράφουν με ακραίο τρόπο τα ελαττώματα τού ανθρώπου και σε αυτή τη μεγέθυνση καθένας μπορεί να αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του. Ο κωμικός όντας συνεχώς μέσα σε αυτό το παιχνίδι της υπερβολής δεν μπορεί να λησμονήσει την ατέλεια της ανθρώπινης φύσης που δεν έχει λύτρωση. Από εκεί μπορεί να πηγάζει η αδιόρατη θλίψη στα μάτια του. Από την συναίσθηση ότι η ζωή παίζει και νικάει τις περισσότερες φορές. Ακάματος εργάτης του θεάτρου, δεινός πότης, βαθιά θρησκευόμενος και όπως όλοι οι μεγάλοι κωμικοί μοναχικός και μελαγχολικός. Γίνεται γρήγορα δημοφιλής, αργότερα θιασάρχης. Οι συγγραφείς γράφουν ρόλους γι αυτόν, που ερμήνευσε μοναδικά τον έλληνα μικροαστό, χωρίς μιζέρια, με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που γνωρίζει πως ήρωας είναι αυτός που κάνει ό,τι μπορεί. Έλεγε πως ήθελε να πεθάνει στο θέατρο και σχεδόν έτσι έγινε. «Ο Λογοθετίδης υπήρξε ο άνθρωπος του λαού, που ένιωσε το λαό και που έπαιξε για το λαό», είπε γι αυτόν ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος. δ.χ.
........................
Υπέροχος... κι ένα έργο που ΣΠΑΕΙ κόκκαλα!!
Lalio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου